Bestellijst

Geen bestellingen

Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke Ontwikkeling

Aan jezelf werken, zorgen dat je goed in je vel steekt, daar is nooit iemand te oud voor. In deze tijd is het zelfs belangrijker dan ooit en niet aan leeftijd gebonden. Bij de Volksuniversiteit is er dan ook veel aandacht voor je eigen ontwikkeling. Ondermeer met trainingen over positieve psychologie, astrologie en mindfulness voor het gezin. Doel bij alles is dat je jezelf beter leert kennen en krachtiger  en zelfbewuster in het leven staat. 

Praktische astrologie I
Praktische astrologie I
Cursuscode: AP018

Ben jij altijd al geïntrigeerd door sterrenstanden en de waarheid achter sterrenbeelden en horoscopen? Dan is deze compacte cursus echt iets voor jou! In vier avonden verdiepen we ons in de rol en betekenis van de belangrijkste bouwstenen van de geboortehoroscoop. Daarbij komen o.a. de dierenriemtekens (sterrenbeelden), de vier elementen, de zon, de maan en de planeten aan bod. We werken en oefenen tijdens de gehele cursus met de eigen geboortehoroscoop, waardoor de lesstof heel persoonlijk en praktisch op jouw leven toegepast kan worden. Er is geen astrologische voorkennis nodig en het is niet nodig om over een astrologisch computerprogramma te beschikken. Wat je wél moet weten, is je exacte geboortetijd (op te vragen op het gemeentehuis). De tekening van je geboortehoroscoop wordt tijdens de eerste les uitgedeeld (gratis). Je werkt met een syllabus à € 10 euro (op de eerste lesavond contant te voldoen aan de docent).

Meer informatie
Woensdag 11 mei 2022
4 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 82,00
Mw. S. (Sylvia) Slegers
19:30 - 21:30
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Richting Geluk 3 – Balans en innerlijke rust

Tegenwoordig zijn we drukker dan ooit. Ondanks dat we meer vrije tijd hebben, voelt het alsof we voor alles tijd tekort komen. Er zijn meer ‘moetjes’ en we zijn altijd en overal bereikbaar. In deze workshop leren we vaardigheden om innerlijke rust en balans te vinden. Aan bod komt de hedendaagse problematiek van ‘het te druk zijn’ en het belang van ontspanning. ‘De telefoon gaat, terwijl je een gesprek voert met je partner en de timer piept van de oven. Je werpt een blik op de agenda op de koelkast en raakt overspoeld… Waar haal ik de tijd vandaan om al deze dingen te doen?’ Bij overvolle agenda’s en stress zijn balans en ontspanning cadeautjes die we onszelf elke dag mogen geven. Deze interactieve workshop reikt daarvoor praktische tools aan. Zoals technieken om het hoofd ’s avonds te ontspannen en hoe je ervoor zorgt om elke dag een geluksmoment voor jezelf te creëren. De 3 workshops ‘Richting Geluk’ staan op zichzelf maar zijn ook als serie te volgen.

Meer informatie
Maandag 23 mei 2022
1 workshop van 2,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 25,00
Mw. K.A. (Kim) Breuls
19:30 - 22:00
Locatie: Huis van Eemnes (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >