Over ons

WELKOM,

Bij dé Volksuniversiteit van het Gooi; we zijn er best een beetje trots op. Met onze cursussen, workshops, lezingen en excursies bestrijken we het gehele gebied tussen Vecht en Eem. We komen niet alleen naar alle plaatsen toe, we halen er ook veel kennis en deskundigheid vandaan. Want veel van onze docenten en sprekers komen uit onze eigen regio.
Inmiddels bieden we een record aantal activiteiten aan in tal van goed bereikbare leslocaties. 

Meer dan honderd jaar geleden werd de eerste Volksuniversiteit opgericht in Amsterdam met als doelstelling “bijdragen aan de ontwikkeling van de persoonlijkheid van de mensen in ons land, ongeacht hun afkomst, opleiding, religieuze of politieke overtuiging. Niet alleen door kennisoverdracht, maar ook door hun inzicht te verruimen in geestelijke en kunstzinnige stromingen en in maatschappelijke ontwikkelingen”. Nu, meer dan honderd jaar later en volledig gedragen door vrijwilligers, zonder subsidie en zonder winstoogmerk, maken we dat nog steeds waar. 

De Volksuniversiteit staat bovenal voor “plezier in iets nieuws leren”. En “iets nieuws” mag u gerust heel ruim interpreteren, want wij staan voor een breed, hoog kwalitatief en betaalbaar aanbod, en altijd bij u om de hoek. Moderne literatuur? Hebben we. Vreemde Talen? Uiteraard. Schilderen? Natuurlijk. Yoga? Zeker wel. Fotografie? Ook, ja. En lezingen over duurzaamheid, kunst, muziek en wat niet al. Maar ook pure ontspanning: bridge, wandelen met gelijkgestemden, yoga en tai-chi. Ook zoeken we bijzonderheden en deskundigheid in onze eigen regio, en dat vindt u terug in de thema's: ‘Smaakmakers van het Gooi’’, 'Verborgen schatten' en 'Circulaire Economie'.  

Het is ieder jaar weer een hele toer om het programma rond te krijgen, maar we hebben er met ons gedreven team  een hoop plezier in. En daar gaat het om. Want het motto blijft: Er is nog zoveel leuks te leren! 

John Gardner, voorzitter Volksuniversiteit Het Gooi