Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: OS001

Mindful wandelen kenningsmakings-clinic

Mindful wandelen kenningsmakings-clinic
Cursuscode: OS001

Mindful wandelen, oftewel wandelen met aandacht, zorgt er onder andere voor dat je uit de gewoonte wordt gehaald om altijd maar haast te hebben. Het gebeurt te vaak dat we wandelen degraderen tot slechts een middel voor een doel: om ergens te komen.

In deze clinic maak je kennis met oefeningen voor het mindful wandelen. Met oefeningen brengen we diepte en rijkdom naar het wandelen zelf. "Mindfulness is aandacht schenken aan wat zich voordoet in het heden, zonder erover te oordelen.”

In het kort is mindfulness ‘bewuste aandacht’. Deze aandacht is specifiek gericht op het huidige moment. Als we mindfulness beoefenen, richten we onze aandacht op datgene wat zich nu, in dit moment, afspeelt. Je blijft daardoor minder nadenken en vastzitten aan zaken uit het verleden of zaken die nog gaan komen. Hierdoor worden stress, piekeren, angst en zelfs pijn gereduceerd.

Met een aantal gerichte oefeningen tijdens het wandelen kun je je geest nog beter richten op het heden, waardoor je direct ontspanning vindt en meer innerlijke rust en emotionele balans ervaart.

Verzamelen voor de ingang van het Huis van Eemnes

 

Donderdag 30 maart 2023
1 workshop van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 17,50
Dhr. H. (Henk) Schaak
10:00 - 12:00
Locatie: Terras Huis van Eemnes (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H. (Henk) Schaak
H. (Henk) Schaak
Henk Schaak is trainer, coach/instructeur voor Nordic walking en mindful wandelen. Daarnaast is hij triathlon trainer.