Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MU043

Muziek als troost

Muziek als troost
Cursuscode: MU043

Muziek is een taal zonder woorden en kan op cruciale momenten in ons leven gevoelens uitdrukken waar woorden tekort schieten.

Zo kan muziek ons blij maken of rustig, en vinden we in muziek een enorme troost. Tijdens deze lezing wil Sebastiaan van Eck proberen iets van dit mysterie te verklaren. Hij zal dit doen aan de hand van een aantal muziekstukken, die hij, bij wijze van spreken, op zijn eigen uitvaart zou willen laten horen. Deelnemers aan de cursus worden uitgenodigd ook één persoonlijk voorbeeld te noemen.

Woensdag 24 mei 2023
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 18,50
Dhr. S.F. (Sebastiaan) van Eck
10:00 - 12:00
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
S.F. (Sebastiaan) van Eck
S.F. (Sebastiaan) van Eck
Sebastiaan van Eck studeerde aan het Amsterdams Conservatorium en aan het Robert Schumann Institut in Düsseldorf bij Johannes Goritzki. Hij is een enthousiast kamermuziekspeler en was gedurende vele jaren de drijvende kracht van het Franciscus Kwartet. Hij maakte deel uit van o.a. de Camerata Lysy en de Deutsche Kammerakademie. Sebastiaan van Eck is thans verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Hij is mede-initiatiefnemervan de succesvolle Raadhuisconcerten in Hilversum. In 2008 werd hij ingeschreven in het Gouden Boek van die stad.