Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MU007

Drieluik Aleppo, 5000 jaar cultureel brandpunt

Drieluik Aleppo, 5000 jaar cultureel brandpunt
Cursuscode: MU007

 Het Syrische Aleppo staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en de muzikale tradities van de stad staan op de UNESCO-lijst van immaterieel werelderfgoed. Toch was deze metropool tot aan de catastrofale burgeroorlog nauwelijks internationaal bekend. In drie ochtenden wordt de unieke geschiedenis, architectuur en muziek van de oudste doorlopend bewoonde stad uiteengezet, met veel beeldmateriaal en muziekvoorbeelden.

Lezing 1: Aleppo, strategisch gelegen op de zijderoute in de vruchtbare halve maan van Mesopotamië, heeft een geschiedenis van duizenden jaren. Van haast alle vroegere culturen zijn sporen overgebleven in de oude stad en die gaan we ontdekken.

Lezing 2: Een wandeling door de binnenstad van Aleppo voelt, zelfs na de burgeroorlog, als een ontdekkingstocht door een oriëntaalse droom. De imposante citadel, de levendige souk, de moskeeën en kerken, alles duidt op de unieke positie van de stad.

Lezing 3: Naast een rijke traditie aan architectuur en literatuur bezit Aleppo ook een eeuwenoude muziekcultuur. De stad wordt gezien als de muzikale hoofdstad van de Arabische wereld. Joodse, christelijke, islamitische en seculiere stromingen bevruchten elkaar.

 

Dinsdag 8 november 2022
3 lezingen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 55,00
Dhr. W. (Willem) Bruls
10:00 - 12:00
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
W. (Willem) Bruls
W. (Willem) Bruls