Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MU029

Serie Passie 2023 (hele serie)

Serie Passie 2023 (hele serie)
Cursuscode: MU029

In de loop der eeuwen zijn er veel composities geschreven voor de Passietijd. In de cyclus Passie 2023 kijken en luisteren we voorbij de welbekende Bachpassies en gaan we op ontdekkingsreis naar andere tijdloze en ontroerende werken van diverse toonmeesters uit diverse tijden en diverse landen. We bieden Passie 2023 aan als serie en als aparte lezingen.

Wat behelst deze serie? 

In de eerste lezing richten we de schijnwerper op een aantal korte werken uit diverse plaatsen in Europa die op indrukwekkende wijze de iconische kruisweg (Via Crucis) vertellen. Dan volgt een blik op de lange rij composities op basis van de 13e-eeuwse tekst ‘Stabat Mater dolorosa’, het beeld van Maria bij het kruis. We sluiten af met het Passie-deel van Händels fameuze Messiah, waarin de componist subliem en zeer beeldend, m.b.v. zijn lyrische en dramatische talent, de gang van Christus’ lijden naar de opstanding volgt. Het eerste, advent-deel van de Messiah stond al in december 2019 op het programma van de Muziek Academie.

Woensdag 8 maart 2023
3 lezingen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 55,00
Dhr. P. (Pieter) Bakker
10:00 - 12:00
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P. (Pieter) Bakker
P. (Pieter) Bakker
Pieter Bakker verzorgt sinds zijn studies Engels, Nederlands en muziekgeschiedenis in Utrecht muziekhistorische cursussen en lezingen voor diverse organisaties. Sinds 2013 doet hij dit voor zijn muziekhistorische bureau Musica Docet. Het aanbod is in de loop van vele jaren steeds gevarieerder geworden, van overzichtscursussen en componisten- en landenportretten, tot stromingen, muzikale vormen en periodes. De muzikale inhoud van de cursussen en lezingen wordt altijd in een bredere cultuurhistorische context aangeboden.