Cursuscode: MA015

Rigoletto: inleiding op livestream uitvoering NY-MET

Cursuscode: MA015

De opera Rigoletto uit 1851, gebaseerd op Victor Hugo’s “Le roi s’amuse”, betekende de internationale doorbraak van Giuseppe Verdi. Wie kent niet de aria “La Donna è Mobile”? Met Il Trovatore en La Traviata is dit het beroemde operatrio uit Verdi’s middenperiode. Henriët Griffioen vertelt het verhaal van de hertog van Mantua en zijn amoureuze escapades, ook met de dochter van zijn hofnar Rigoletto, en ze belicht de tijdgeest, de muziek en het libretto. Twee dagen later (zondag 6 februari om 13.45 uur) maakt u de livestream-uitvoering van Rigoletto door de New-Yorkse Metropolitan Opera mee op het witte doek van theater De Speeldoos in Baarn; daarvoor kunt u zich apart bij De Speeldoos aanmelden: www.speeldoosbaarn.nl kosten €39, inclusief drankje en pauze-arrangement.

Vrijdag 4 februari 2022
1 x: lezing en voorstelling van 2 uur aanvangstijd 10:00
Mw. Drs. H. (Henriet) Griffioen
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Drs. H. (Henriet) Griffioen
Drs. Henriët Griffioen studeerde Schoolmuziek en Piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte o.a. als docent Muziekwetenschap HOVO Vrije Universiteit Amsterdam, docent muziek- en cultuurgeschiedenis Conservatorium Rotterdam, freelance muzieksamensteller NPS-Radio 4. Zij is 'opera-ambassadeur' van theater De Speeldoos in Baarn (live-stream Metropolitan Opera New York). Ze begeleidt regelmatig muziekreizen in heel Europa en geeft pianoles aan leerlingen van 5 tot 90 jaar.