Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MU031

Passie 1: Via crucis

Passie 1: Via crucis
Cursuscode: MU031

De kruisweg van Christus naar Golgotha is muzikaal vooral bekend geworden door de zetting van Bach van de woorden van Mattheüs en Johannes.

Als alternatief zullen we in deze lezing de schijnwerper richten op kortere composities die tezamen op indrukwekkende wijze de iconische lijdensweg vertellen. Zo ontstaat een ontroerend ‘Europees’ mozaïek van werken uit o.a. Parijs, Mantua, Salzburg, Utrecht en Venetië; van indringende solo- tot impressionistische koorzang naast instrumentale zettingen.

Woensdag 8 maart 2023
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 10:00
Prijs: € 18,50
Dhr. P. (Pieter) Bakker
10:00 - 12:00
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P. (Pieter) Bakker
P. (Pieter) Bakker
Pieter Bakker verzorgt sinds zijn studies Engels, Nederlands en muziekgeschiedenis in Utrecht muziekhistorische cursussen en lezingen voor diverse organisaties. Sinds 2013 doet hij dit voor zijn muziekhistorische bureau Musica Docet. Het aanbod is in de loop van vele jaren steeds gevarieerder geworden, van overzichtscursussen en componisten- en landenportretten, tot stromingen, muzikale vormen en periodes. De muzikale inhoud van de cursussen en lezingen wordt altijd in een bredere cultuurhistorische context aangeboden.