Cursuscode: MA027

Muziek van de 20ste eeuw

Cursuscode: MA027

De muziek uit de 20ste eeuw kenmerkt zich door de vele uiteenlopende stijlen die naast elkaar zijn blijven bestaan. In de loop van de turbulente eeuw zoekt iedere componist op individuele wijze zijn eigen muzikale weg. Daarnaast speelt de opkomst van de Amerikaanse muziekcultuur in Europa een grote rol. Veel westerse componisten ontvluchten Europa en raken geïnspireerd door de muziek uit de Nieuwe Wereld. De wederzijdse invloed van volksmuziek, jazz, filmmuziek en popmuziek op de ‘klassieke’ muziek is enorm. Maar ook ballet, film en schilderkunst drukken hun stempel op de hedendaagse muziek.

Vrijdag 28 januari 2022
2 lessen van 2 uur , elke 2 weken aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. Drs. H. (Henriet) Griffioen
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Drs. H. (Henriet) Griffioen
Drs. Henriët Griffioen studeerde Schoolmuziek en Piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte o.a. als docent Muziekwetenschap HOVO Vrije Universiteit Amsterdam, docent muziek- en cultuurgeschiedenis Conservatorium Rotterdam, freelance muzieksamensteller NPS-Radio 4. Zij is 'opera-ambassadeur' van theater De Speeldoos in Baarn (live-stream Metropolitan Opera New York). Ze begeleidt regelmatig muziekreizen in heel Europa en geeft pianoles aan leerlingen van 5 tot 90 jaar.