Er is nog zoveel leuks te leren!

Bestellijst

Geen bestellingen

Jazz/Rock

Het verhaal van een rocksong uit de sixties

De invloed van de popmuziek uit de sixties op alles wat daarna is geschreven en uitgevoerd is groter geweest dan men destijds durfde vermoeden. Wat begon met eenvoudige 3-akkoordliedjes met een simpele tekst groeide uit tot conceptalbums en zelfs rockopera’s. Veel van de songs uit die tijd zijn nog steeds te horen op de diverse radiostations. Opvallend is dat juist die sixties-songs nu nog vaak gebruikt worden in reclame- en andere boodschappen. In de presentatie wordt ingegaan op een song uit de sixties die maar liefst drie keer nummer één werd in het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie
Dinsdag 16 november 2021
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 15,00
Dhr. R. (Rinze) Tange
20:00 - 21:30
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Wat is jazz, wat is blues?
Wat is jazz, wat is blues?
Cursuscode: MA041

Als je altijd al wilde weten waar de blues vandaan komt, en hoe daaruit de jazz en later bijvoorbeeld de popmuziek ontstond, is deze presentatie een aanrader. We komen langs het New Orleans van de 19e eeuw, waar brassbands muziek speelden met Afrikaanse wortels. Allerlei stijlen, zoals dixieland, folk, ragtime, negrospiritual ontwikkelden zich en vermengden zich tot jazz en blues, waarin improvisatie essentieel is. Aan de hand van muziekfragmenten op trompet en piano en uitleg hierover neemt Paul Poulissen, zelf al meer dan 45 jaar actief als muzikant, je mee door de tijd!!

Meer informatie
Donderdag 18 november 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:30
Prijs: € 17,50
Dhr. P. (Paul) Poulissen
14:30 - 16:30
Locatie: Huis van Eemnes (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Maestro, het onvoorstelbare leven van de violist Paul Godwin

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog vertrekt het tienjarige Pools-Joodse wonderkind Pinkus Goldfajn naar Wenen om in de leer te gaan bij een gerenommeerde vioolpedagoog. Dertien jaar later, tijdens de Roaring Twenties, kent heel Berlijn hem als Paul Godwin, de beroemdste Stehgeiger in die bruisende stad. Maar als Hitler in 1933 aan de macht komt, verandert zijn leven in een nachtmerrie. Aan de hand van het door haar gevonden feitenmateriaal vertelt Ernestine Brikkenaar - van Dijk, schrijfster van het boek "Maestro",  het ontroerende en verbijsterende levensverhaal van de violist Paul Godwin (1902-1982).

Meer informatie
Maandag 29 november 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 15,00
Mw. E.C. (Ernestine) Brikkenaar van Dijk
19:30 - 21:30
Locatie: Huis van Eemnes (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Verkenningen in de jazz
Verkenningen in de jazz
Cursuscode: MA043

Jazz is niet zozeer een woord – met onduidelijke oorsprong, maar door de American Dialect Society uitgeroepen tot hét woord van de 20ste eeuw – maar vooral een scala aan muziekstijlen die in Amerika ontstond door confrontatie van Europese en Afro-Amerikaanse muziek. Entertainer Paul Poulissen maakt met u een grote toer langs stromingen zoals ragtime, dixieland, swing, bebop, Latin jazz, blues, funk, pop, rhythm and blues en legt de ritmische en tonale kenmerken uit. Hij illustreert dit alles met fragmenten op trompet en piano. Grote namen als  Paul Whiteman, Duke Ellington, Dizzie Gillespie, Ella Fitzgerald komen vast ook langs. Kijken of u op uw stoel kunt blijven zitten!

Meer informatie
Dinsdag 11 januari 2022
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 49,00
Dhr. P. (Paul) Poulissen
10:00 - 12:00
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >