Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: AK043

Moderne literatuur B

Moderne literatuur B
Cursuscode: AK043

Lezen is denken met andermans hoofd, ‘In plaats van met dat van jezelf’, voegde de Duitse filosoof Arthur Schopenhauer hier begin negentiende eeuw nog aan toe. Een mooiere manier om literatuur te beschrijven is voor mij nauwelijks denkbaar. Soms wil je lekker wegduiken in een makkelijk te volgen boek en alles om je heen vergeten. Maar de cursus Moderne Literatuur is speciaal ontwikkeld voor degene die wat meer uitdaging zoekt en soms met het gevoel zit dat er meer te halen moet zijn uit een prachtig boek. Want waarom kiest de schrijver voor dit perspectief? Welke motieven en symbolen herken ik en wat wil de schrijver mij daarmee vertellen? Wat zijn toch die verwijzingen en metaforen? Wat doet de schrijfstijl met mij als lezer? Waarom kan ik me met het ene personage makkelijker identificeren dan met het andere? Aan de hand van een ontdekkingsreis door de moderne literatuur, waarbij per bijeenkomst één boek wordt gelezen en uitgeplozen, gaan we op zoek naar de antwoorden op deze en veel meer vragen. De boeken die we lezen zijn meestal oorspronkelijk Nederlandstalig, in een afgewogen mix van Vlaamse en Nederlandse schrijvers en schrijfsters, meestal recent en met een enkel ‘klassiek’ uitstapje. Aan het eind van de cursus heb je meer inzicht gekregen in de ‘geheimen’ achter het boek en zul je met (nóg) meer plezier lezen. De cursus is geschikt voor zowel de doorgewinterde lezer van literatuur als voor degene die nog niet zo veel leest, maar dat wel graag zou willen doen.

 

Vrijdag 10 december 2021
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 115,00
Mw. W. (Winde) Flinterman
Boeken: Vallen is als vliegen (Manon Uphoff), Onder de Paramariboom (Johan Fretz), Willem die Madoc maakte (Nico Dros), Wij zijn licht (Gerda Blees) (klik hier voor meer informatie)
10:00 - 12:00
Locaties: Bibliotheek Gooi en meer, Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
W. (Winde) Flinterman
W. (Winde) Flinterman
Docente Winde Flinterman heeft een aantal jaren als docent Nederlands gewerkt op een middelbare school voor havo/vwo in Almere. Momenteel begeleidt zij op individuele basis leerlingen richting hun examen Nederlands. Zij woont een deel van het jaar in Griekenland.