Cursuscode: AK011

De onbekende wereld van Charles Lewis Tiffany

Cursuscode: AK011

Tiffany was een Amerikaanse kunstenaar die rond 1875 in heel Amerika veel bekendheid genoot door zijn schilderkunst. Daarnaast was hij een begenadigd glaskunstenaar. In Nederland kennen we hem vrijwel alleen als ontwerper en producent van de vele malen gekopieerde glas-in-lood lampen, de zogenaamde Tiffany-lampen. Daarmee doen we hem schromelijk te kort. Deze PowerPointpresentatie toont naast Tiffany’s bijzondere levensverhaal natuurlijk ook de prachtige glazen objecten uit zijn fabrieken. Eveneens wordt er ingegaan op de  vernieuwende glaskunst-technieken waar Tiffany verantwoordelijk voor is geweest.

Maandag 13 december 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. E.M.J. (Liesbeth) Havermans
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer (klik hier voor de adresgegevens)
E.M.J. (Liesbeth) Havermans
Liesbeth Havermans was in haar werkend bestaan docente biologie aan de middelbare school en na haar pensioen heeft zij zich in talloze onderwerpen verdiept, waar zij lezingen over geeft. Eerder heeft zij voor de Volksuniversiteit een lezing gegeven over de juwelen van Lalique en over de Art Nouveau.