Cursuscode: AK007

De betekenis van een pelgrimstocht

Cursuscode: AK007

Na het lopen van ruim 5000 km over diverse pelgrimswegen in Frankrijk, Spanje en Italië vertelt musicologe Henriët Griffioen u graag meer over wat een pelgrimstocht met je kan doen. Wat gebeurt er met je als je in eenzaamheid loopt? Welke verhalen kom je tegen? Hoe beïnvloedt zo'n ervaring je dagelijks leven ná de tocht? Aan de hand van beeldmateriaal neemt Henriët u mee in de wereld van deze ruim 1000-jarige traditie die de laatste decennia zo populair is geworden. Henriët zal twee Franse chansons zingen die voor haar bij het pelgrimeren een cruciale rol spelen; over het verlangen om op reis te gaan en het teruggeworpen zijn op jezelf.

Donderdag 25 november 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. Drs. H. (Henriet) Griffioen
Locatie: Huis van Eemnes (klik hier voor de adresgegevens)
Drs. H. (Henriet) Griffioen
Drs. Henriët Griffioen studeerde Schoolmuziek en Piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze werkte o.a. als docent Muziekwetenschap HOVO Vrije Universiteit Amsterdam, docent muziek- en cultuurgeschiedenis Conservatorium Rotterdam, freelance muzieksamensteller NPS-Radio 4. Zij is 'opera-ambassadeur' van theater De Speeldoos in Baarn (live-stream Metropolitan Opera New York). Ze begeleidt regelmatig muziekreizen in heel Europa en geeft pianoles aan leerlingen van 5 tot 90 jaar.