Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KC041

Middeleeuwse charme in romantisch Brugge

Middeleeuwse charme in romantisch Brugge
Cursuscode: KC041

Brugge zou in de Middeleeuwen uitgroeien tot een levendige en ronduit welvarende handelsstad. Tegen het einde van de Bourgondische vijftiende eeuw heerst er een ongekende creativiteit met een bloeiende luxe-industrie: lederwaren, bont, verluchte manuscripten, wandtapijten, goudsmederijen en de beroemde schilderijen van de Vlaamse Primitieven.

Yvonne Hilgenkamp neemt u tijdens deze lezing mee naar de charme en pracht en praal van Middeleeuws Brugge. Van de Brugse Baksteengotiek, de romantische aanblik van de reien, de Burg en de Markt, de versteende liefdadigheid van het Begijnhof en andere godshuizen, indrukwekkende kerkinterieurs, alsook de kleurrijke en gedetailleerde schilderijen van de Vlaamse Primitieven die in Brugge te bewonderen zijn. Het volledige historische stadscentrum van deze stad is in 2002 aangewezen tot Unesco Werelderfgoed. Na deze lezing kunt u, goed voorbereid, zelf een leuke citytrip naar romantisch Brugge maken.

Donderdag 9 maart 2023
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 17,50
Mw. Y (Yvonne) Hilgenkamp
19:30 - 21:30
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Y (Yvonne) Hilgenkamp
Y (Yvonne) Hilgenkamp
Yvonne Hilgenkamp is kunst- en architectuurhistoricus. Als spreker voor lezingen, rondleider in musea, gids bij stadswandelingen of reisleider bij cultuurreizen vertelt ze over kunstgeschiedenis en architectuur. Haar interesse is breed en gaat van de Romeinen tot Rembrandt, van De Pijp tot Parijs en van Art Déco tot Dubai's wolkenkrabbers. Over al deze onderwerpen vertelt ze graag en enthousiast! Met achtergronden en anekdotes neemt ze u tijdens haar lezingen mee door de tijd, waardoor u met een heel nieuwe blik zult kijken naar een schilderij, gebouw of stad.