Cursuscode: KC011

De betekenis van een pelgrimstocht

Cursuscode: KC011

Na het lopen van ruim 5000 km over diverse pelgrimswegen in Frankrijk, Spanje en Italië vertelt musicologe Henriët Griffioen u graag meer over wat een pelgrimstocht met je kan doen. Wat gebeurt er met je als je in eenzaamheid loopt? Welke verhalen kom je tegen? Hoe beïnvloedt zo'n ervaring je dagelijks leven ná de tocht?

Aan de hand van beeldmateriaal neemt Henriët u mee in de wereld van deze ruim 1000-jarige traditie die de laatste decennia zo populair is geworden. Tevens zal zij twee toepasselijke chansons ten gehore brengen.

Dinsdag 1 november 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Mw. Drs. H. (Henriet) Griffioen
Locatie: Huis van Eemnes (klik hier voor de adresgegevens)
Drs. H. (Henriet) Griffioen
Henriët Grifioen studeerde Schoolmuziek en Piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ze geeft regelmatig inleidingen op concerten en opera’s. Ze liep veel pelgrimstochten door Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië en is actief als bestuurslid van de vereniging Pelgrimswegen naar Rome.