Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: IF025

Industrieel Erfgoed Laren - lezing

Industrieel Erfgoed Laren  - lezing
Cursuscode: IF025

Begin 20e eeuw beschikte Laren over 2 bijzondere torens: de belvédère van Hotelpaviljoen Larenberg, die in 1935 werd gesloopt, en de 2 jaar later opgerichte Watertoren, aan de rand van de Westerheide. Dit omdat er steeds meer behoefte was aan drinkwater.
Deze Watertoren is ontworpen door architect Wouter Hamdorff, neef van de beroemde hotelier. Hij had daartoe een prijsvraag gewonnen van het Provinciale Waterleidingbedrijf Noord-Holland met als motto ‘Hoog water’. Het ontwerp moest passen in het landelijk gebied en gaan functioneren als uitkijkpost zodat je bij helder weer van Utrecht tot Amsterdam kon kijken. Dit Rijksmonument, een klassiek voorbeeld voor de Amsterdamse school, heeft tot 2015 gefunctioneerd en is één van de mooiste in Nederland.

Donderdag 8 december 2022
1 lezing van 1,5 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 17,50
Dhr. L.J.M. (Leo) Janssen
19:30 - 21:00
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L.J.M. (Leo) Janssen
L.J.M. (Leo) Janssen
Leo Janssen is journalist en uitgever. Tot 2000 was hij creatief directeur van Endemol en de motor achter ca 60 televisieprogramma’s. Tussen 2006 en 2011 was hij wethouder en locoburgemeester van Laren, het dorp waarover hij documentaires maakt en publiceert. Janssen is (mede)auteur van o.a. Getuigenis op straat, over de Larense Sint Janstraditie, Te Laren op de dom, Ontmoeting met Sint Jan en Bol an. Deze column schrijft hij voor Laarder Courant de Bel over Larense burgers, verdwenen boeren en sjieke buitenlui.