Cursusnummer:
IF138

De Parfumeur: Stap in de wereld van parfums

De Parfumeur: Stap in de wereld van parfums

Het gebruik van parfum gaat al eeuwen terug. Parfum is een verbastering van het Latijnse woord 'Per Fumum', wat betekent 'door de rook'.

Zo werden vroeger harsen en houtsoorten verbrand om de onaangename geuren en boze geesten te verdrijven en later kwam er parfum voor op de huid. Vanaf de 19de eeuw kreeg parfum de commerciële inslag. Door de moderne chemie werd het mogelijk om door middel van synthetische geurstoffen het parfum op een grootschalige manier te produceren. Hierdoor werd parfum voor meer mensen toegankelijk, maar nam de luxe en het ambacht af. Er is een groot verschil tussen synthetische en natuurlijke geurstoffen. Niet alleen in de prijs, maar ook in de kwaliteit.

Een neus "de parfumeur" kan ongeveer 2.500 geurstoffen herkennen. Hiervoor traint hij iedere dag zijn neus.

Ook benieuwd hoe goed jouw neus is? Die is vaak beter dan je denkt. Kom erachter tijdens deze interactieve workshop!

Tijdens de workshop maak je kennis met ingrediënten die worden gebruikt in parfums. Door de ingrediënten op verschillende manieren te ervaren wordt de herkenning in parfums vergroot. Ondertussen vertellen we je alle insides van parfums en geuren. Van de verhalen van vroeger en de verhalen achter merken. Na afloop van de workshop is er tijd om zelf parfums te ontdekken, onder het genot van een glaasje en een hapje.

Je gaat naar huis met een mooi gevulde goodiebag en een certificaat (incl. waardebon van € 20).

De workshop op zondag 11 februari van 14-16 uur is vol.  U komt op wachtlijst te staan.

Er is nog wel plaats op woensdag 10 april van 19.30-21.30 uur  en 12 mei van 

 

Startdatum
Lesvorm