Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: IF035

La belle époque

La belle époque
Cursuscode: IF035

De periode van het einde van de negentiende eeuw tot aan het begin van de Eerste Wereldoorlog wordt ‘fin de siècle’ genoemd maar ook wel ‘belle époque’ (mooie tijd). Het was een periode van grote welvaart en een relatieve maatschappelijke rust.

De nieuwe stijlen, trends en stromingen volgden elkaar in rap tempo op, eerst in Frankrijk en Duitsland maar al snel in heel Europa. In de industrie, wetenschappen, kunst, cultuur en filosofie was er een ware explosie aan vernieuwingen.

De koopkracht van de nieuwe middenklasse nam snel toe. In grote steden schoten de warenhuizen, chique horecabedrijven, luxe hotels, musea en theaters uit de grond. Jugendstil en Art Deco doen hun intrede. Er is een grote drang naar luxe. Deze periode heeft veel beroemde namen voortgebracht: oa. Klimt, Chanel, Benz, Fabergé en Horta.

In deze lezing wordt u meegenomen naar de turbulente gebeurtenissen van de Belle Epoque.

 

Dinsdag 7 maart 2023
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 17,50
Mw. Drs. L.A. (Lika) Smirnova
19:30 - 21:30
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Drs.  L.A. (Lika) Smirnova
Drs. L.A. (Lika) Smirnova
Lika Smirnova studeerde architectuur en Bouwkunde en Kunstgeschiedenis aan de universiteit in St. Petersburg en werkte de eerste jaren na haar studie als architect. Inmiddels woont en werkt ze alweer 25 jaar in Nederland en geeft voordrachten over de geschiedenis, kunst, cultuur, maatschappij en samenleving van Rusland, met veel uniek beeldmateriaal