Cursuscode: IF055

'Kunnen we de wereld voeden?'

Cursuscode: IF055

De voedselvoorziening is een vraagstuk van alle dag! Op veel plaatsen is nog steeds onvoldoende voedsel beschikbaar, terwijl er wereldwijd steeds meer en betere kwaliteit voedsel wordt geproduceerd.

Dit vraag-en-aanbodvraagstuk is een (wereld)probleem van de eerste orde. De groei van de wereldbevolking gaat sneller dan de toename van de productie van voedsel. In de lezing wordt aandacht besteed aan de landbouwkundige mogelijkheden om meer voedsel te produceren en bovendien betere kwaliteiten te bereiken, waarbij de eiwitvoorziening en ontwikkelingen daarbinnen extra aandacht zullen krijgen. Plantenveredeling speelt hierbij een belangrijke rol. Biotechnologie maakt het mogelijk betere gewassen te produceren en te zoeken naar betere eigenschappen die tot op heden buiten ons gezichtsveld lagen.

Maandag 24 oktober 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Dhr. J.G. (Jan Geu) ten Wolde
Locatie: Bibliotheek Gooi en meer Bussum (klik hier voor de adresgegevens)
J.G. (Jan Geu) ten Wolde
Ir. Jan Geu ten Wolde is in 1971 afgestudeerd aan Wageningen Universiteit met als specialiteit “Afvalwaterzuivering” en aan de universiteit van Utrecht in de Toxilogie. Twaalf jaar was hij hoofd technologie bij een zuiveringsschap. Hij was acht jaar directielid van een recyclingbedrijf. Zeven jaar hoofd marketing milieutechnologie bij Stork Environmental Systems en vijftien jaar Algemeen directeur van de Reststoffen unie om productieresiduen te recyclen en een begin te maken met oplossingen binnen een circulaire economie Na zijn pensionering heeft hij een sterke belangstelling ontwikkeld voor landbouw en voedselproductie.