Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: IF007

Inzicht in je levensloop

Inzicht in je levensloop
Cursuscode: IF007

 “Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen”. 

Biografiek komt van het woord biografie, waarin het leven van een ander centraal staat. Biografiek gaat over jouw eigen leven. Het is een vorm van persoonlijke ontwikkeling om met de ogen van nu terug te kijken naar hoe jouw leven zich heeft gevormd. Voor de geboorte van een mens zijn er al allerlei keuze's gemaakt, waar de geborene geen invloed op heeft. De baby komt terecht in een gezin met geschiedenis, een plaats met cultuur en mensen om zich heen die hem of haar beïnvloeden. 

De biografiek gaat uit van zeven jaars levensfasen, waarbij iedere levensfase zijn eigen wetmatigheden heeft. Terugkijkend op je leven kun je een rode draad gaan herkennen. Iedereen heeft in de loop van zijn leven gebeurtenissen en ontwikkelingen doorgemaakt die de persoonlijkheid en karakter hebben gevormd. De eigen levensloop is een waardevolle bron van zelfkennis.

Vragen waar antwoorden op komen, zijn: Wat betekent het wanneer je over je leven gaat praten? Hoe zien de levensfasen eruit? Welke wetmatigheden zijn er per levensfase? Wat is een rode draad en hoe herken je deze? 

De lezing wordt ondersteund door literatuur en inspiratie (tips om verder te gaan lezen en/of kijken).

 

Donderdag 10 november 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:30
Prijs: € 17,50
Mw. M.R. (Sanne) Roeffel
19:30 - 21:30
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.R. (Sanne) Roeffel
M.R. (Sanne) Roeffel
Sanne Roeffel. De mens en zijn ontwikkeling staan in mijn werk, als docente, coach en auteur, altijd centraal. Ik heb mijn eigen praktijk (levensverhaalinbeeld) en ik werk vanuit persoonlijk leiderschap met jonge mensen bij de Vrije Hogeschool. Samen met mijn man, twee kinderen en twee honden woon ik met veel plezier in Laren