Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: IF059

Het Gooi en de boeren hebben elkaar hard nodig

Het Gooi en de boeren hebben elkaar hard nodig
Cursuscode: IF059

Openingslezing

Het Gooi en de boeren hebben elkaar hard nodig

De Nederlandse landbouw is in rep en roer. Klimaat, stikstof, natuur, water- en luchtkwaliteit stellen hoge eisen aan de sector. Het moet anders. Tegelijkertijd eet de consument veel bewerkt en ongezond voedsel tegen de laagst mogelijke prijzen. Iedereen wijst naar elkaar. Hoe komen we uit deze impasse? Wat is de rol van de overheid, van het bedrijfsleven en van u als consument? Landelijk. Maar ook hier in Het Gooi. Willem Lageweg, directeur Transitiecoalitie Voedsel staat met zijn club midden in de branding van deze discussie.

Willem Lageweg, directeur Transitiecoalitie Voedsel staat met zijn club midden in de branding van deze discussie. Hij is in direct overleg met kabinet, de sector en de samenleving. Hij neemt ons mee in de dilemma’s en de oplossingsrichtingen. En nodigt u van harte uit mee te denken. Zie voor meer informatie https://transitiecoalitievoedsel.nl/nieuws/

Donderdag 6 oktober 2022
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 10,00
Dhr. L.W. (Willem) Lageweg
20:00 - 22:00
Locatie: Brinkhuis Laren (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
L.W. (Willem) Lageweg
L.W. (Willem) Lageweg
Willem Lageweg heeft ruime ervaring op het gebied van duurzaam ondernemen. Hij was ruim 20 jaar werkzaam bij Rabobank Nederland en 10 jaar directeur van MVO Nederland. Sinds 2017 is hij directeur-kwartiermaker bij de Transitiecoalitie Voedsel. De Transitiecoalitie Voedsel bundelt koplopers en beleidsmakers in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid. Met als doel de omslag naar een duurzaam, gezond en eerlijk landbouw- en voedselsysteem te versnellen. Voorts is Lageweg bestuurlijk betrokken bij o.a. Louis Bolk Instituut, Fairtrade Nederland en Friends of the Maasai.