Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: IF017

De tuinen van Nardinclant

De tuinen van Nardinclant
Cursuscode: IF017

Springertuin opent de poorten

Verscholen aan het einde van een boomrijke weg in Laren NH ligt Nardinclant. Het huidige huis dateert uit 1939 en is een ontwerp van architect D. de Kam. Het landhuis dat in 1914 werd ontworpen door architect Bert Johan Ouëndag is twee keer ten prooi gevallen aan brand. Het landgoed werd gesticht in 1916. De huidige eigenaren stellen de bijzondere historische Springertuin open voor een rondleiding.

Het tuinontwerp is een fraai voorbeeld van de zogenaamde gemengde tuinstijl, een stijl die in de periode 1860-1930 werd toegepast en waarin sprake is van de landschappelijke stijl in combinatie met de regelmatige structuren van de formele stijl.

Drie formele deeltuinen zijn trapsgewijs gegroepeerd langs de centrale as. Vanaf het terras voert er een trap in de as naar een brede, smalle bloementuin die bestond uit een langwerpig gazon met smalle bloembedden en kegelvormige taxussen. Daarna voeren drie trappen via een grastalud, dat nu is beplant met lavendel, naar de rozentuin, een kenmerkend onderdeel van de ontwerpen van Leonard Springer. Achter de rozentuin die is ingedeeld in vier vakken, ligt een gemetselde vierkante vijver, omgeven door vakken met diverse bloemen en planten.

Donderdag 13 oktober 2022
1 excursie van 2 uur aanvangstijd 15:00
Prijs: € 11,00
Dhr. Prinssen
15:00 - 17:00
Locatie: Landgoed Nardinclant (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
Prinssen
Prinssen