Mindful wandelen, kennismakingsclinic

20-ont-583-92_monique_mindful_wandelen

Prijs € 12,00
Code ONT-589
Gaat niet door i.v.m. Corona
Clinic
4 maart 2021
Donderdag 10.00 - 12.00 uur
Verzamelen parkeerplaats achter Museum Hofland
Henk Schaak

Inschrijving voor deze activiteit is gesloten.


Mindful wandelen, oftewel wandelen met aandacht, zorgt er onder andere voor dat je uit de gewoonte wordt gehaald om altijd maar haast te hebben. Het gebeurt te vaak dat we wandelen degraderen tot slechts een middel voor een doel: om ergens te komen.

In deze clinic maak je kennis met oefeningen voor het mindful wandelen. Met oefeningen brengen we diepte en rijkdom naar het wandelen zelf. "Mindfulness is aandacht schenken aan wat zich voordoet in het heden, zonder erover te oordelen.”

In het kort is mindfulness ‘bewuste aandacht’. Deze aandacht is specifiek gericht op het huidige moment. Als we mindfulness beoefenen, richten we onze aandacht op datgene wat zich nu, in dit moment, afspeelt. Je blijft daardoor minder nadenken en vastzitten aan zaken uit het verleden of zaken die nog gaan komen. Hierdoor worden stress, piekeren, angst en zelfs pijn gereduceerd.

Met een aantal gerichte oefeningen tijdens het wandelen kun je je geest nog beter richten op het heden, waardoor je direct ontspanning vindt en meer innerlijke rust en emotionele balans ervaart.

Henk Schaak is trainer, coach/instructeur voor Nordic walking en mindful wandelen. Daarnaast is hij Triatlon trainer.