Pestgedrag bij volwassenen: geen kinderspel

Prijs € 39,00
Code INF-453
Geannuleerd wegens omstandigheden docent
Workshop, 2 lessen
30 januari en 6 februari 2019
Woensdag 20.00-22.00 uur
Bibliotheek Huizen
Marjolein Nijssen

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad: Pesten. Of je nu pest of wordt gepest, meeloper bent of degene die kan helpen bij het oplossen van pesten. Iedereen heeft wel iemand in zijn of haar omgeving die tot één van deze groepen behoort of heeft behoord, of behoort misschien zelf tot één van deze groepen.
Maar wat is nu pesten, waarom pesten mensen, wat doet het met de slachtoffers en de mensen eromheen? We gaan kijken naar pestgedrag, de gevolgen van pestgedrag en hoe het op te lossen is. Wat wordt er gedaan binnen organisaties om pesten tegen te gaan? Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt? Hoe kun je helpen als je pestgedrag ziet? We gaan ook inzoomen op verschillende situaties waar pesten voorkomt: pesten op school, pesten op het werk, pesten in de woonomgeving en cyberpesten.
Pesten is van alle tijden, maar er zijn nu meer mogelijkheden om te pesten en de impact is groter. Kortom: pesten is geen kinderspel.

Over de docent: Marjolein Nijssen is oorspronkelijk opgeleid als chemicus en werkte in het laboratorium, de marketing en de verkoop. Ze deed een opleiding tot counsellor en coach en is sinds ruim 10 jaar zelfstandig als zodanig werkzaam.Aanvullende informatie

Ga naar top