Matthäus- Passion

Prijs € 13,00
Code MUZ-047
Lezing
9 april 2019
Dinsdag 20.00-22.00 uur
Brinkhuis, Laren
Sebastiaan van Eck

Een kleine 200 opvoeringen van de Matthäus-Passion telde ons land vorig jaar. Het buitenland kijkt met verbazing naar deze Matthäus-gekte, die nergens zo sterk is. Misschien heeft het te maken met het feit dat nergens zoveel werk wordt gemaakt van het doorgronden van dit meesterwerk. Boeken, inleidingen, lezingen,  workshops...

Om het ten volle te kunnen genieten en waarderen, is enig begrip van opbouw en de diepere lagen van Bachs oratorium van wezenlijk belang. Bachs Matthäuspassion is ongetwijfeld een van de absolute hoogtepunten van onze westerse, christelijke kunstgeschiedenis: een kathedraal in noten, een stuk dat ons niet onberoerd kan laten.

In deze lezing zal Sebastiaan van Eck, cellist en Bach-kenner, een aantal facetten van dit bijzondere werk nader toelichten. Wat is de structuur van deze compositie? Hoe heeft de uitvoeringspraktijk zich in de loop der jaren ontwikkeld? En wat moet een musicus meebrengen om dit werk optimaal te laten klinken? Met de indrukken van deze avond zult u ongetwijfeld met andere oren naar de uitvoeringen in de regio kunnen luisteren.
 

 Aanvullende informatie

Ga naar top