Er is nog zoveel leuks te leren!

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: AC035

Stilleven schilderen – beginners

Stilleven schilderen – beginners
Cursuscode: AC035

Het schilderen van een stilleven is geweldig leuk om te doen. In deze cursus leer je naar eigen waarneming een voorwerp of compositie op het doek te zetten. Dat begint met de basis: tekenen en kleurenleer. Vervolgens wordt een voortekening gemaakt, het stilleven opgezet en onder begeleiding uitgewerkt.  Al doende oefen je teken- en schildertechniek, verhoudingen, gebruik van kleur, het aanbrengen van accenten, licht en donker en het uitdrukken van emoties op doek. Deze cursus geeft je alle ruimte om te kijken en te oefenen. Het maken van fouten is onderdeel van het proces en perfectie is niet het streven. Wél het met veel plezier en in een gezellige, ongedwongen sfeer een creatieve hobby ontwikkelen waarbij je in 7 lessen toewerkt naar een mooi resultaat. 

Deze schildercursus is primair bestemd voor beginners of iets gevorderden. De lessen duren 2,5 uur en bijkomende materiaalkosten (doek, verf, penselen) zijn € 25 per cursist, à contant aan de docente te voldoen bij aanvang van de eerste les.

Dinsdag 5 oktober 2021
7 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 144,00 plus € 25,00 materiaalkosten te betalen tijdens de eerste les.
Mw. M. (Michèle) Viool
09:30 - 12:00
Locatie: Huis van Eemnes (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
M. (Michèle) Viool
M. (Michèle) Viool
Michelle Viool maakt figuratief realistisch werk. Zij schildert al vele jaren, eerst onder begeleiding van diverse kunstenaars, om vervolgens met succes de Wackers Academie in Amsterdam af te ronden waarbij ze zich diverse technieken eigen maakte. Michèle woont en werkt in Huizen en bij haar vrije werk heeft zij een voorliefde voor stillevens. Daarin probeert zij rust, balans en verstilling over te brengen. Naast schilderen met olieverf tekent ze graag met potlood, pastel en ballpoint.