Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CR011

Chinees en Japans (Zen) schilderen najaar donderdag

Chinees en Japans (Zen) schilderen najaar donderdag
Cursuscode: CR011

De Chinese en Japanse schilderkunst hebben een lange geschiedenis. De basis ligt bij de Chinese kalligrafie. In beide vormen wordt geschilderd met speciale penselen, inkt en verf op rijstpapier of op zijde. Door de eeuwen heen ontstonden er in China veel verschillende schilderstijlen, zowel in het monochroom inkt-schilderen als in het kleurrijke contour-schilderen. Benadrukt worden poëzie en eenvoud waarbij de werkelijkheid teruggebracht wordt tot zijn pure, essentiële vorm. Bron van het Japanse penseel-schilderen is de Chinese inktschrijfkunst of kalligrafie. Een bekende vorm is het Japanse Sumi-E, schilderen met zwarte inkt. In deze cursus wordt een meditatieve manier van schilderen gebruikt. Voor mediteren is geen talent vereist. In principe kan iedereen het beoefenen.

Materiaalkosten (optioneel): € 6,00 per les. Pakket boek en schildermaterialen voor de gehele cursus, vanaf € 75,00 (beide niet verplicht). Materialen af te rekenen met de docent. U kunt ook zelf Chinese of Japanse schildermaterialen meenemen.

Deze cursus is vol. Opgeven nog wel mogelijk voor cursus die in februari start.

Donderdag 22 september 2022
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 09:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 180,00
Mw. R. (Ruomei) Tan
09:45 - 11:45
Locatie: Buurtcentrum Uit-Wijk (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
R. (Ruomei) Tan
R. (Ruomei) Tan
Ruomei Tan is al een aantal jaar docent bij de Volksuniversiteit. Zij weet op een enthousiaste wijze haar cursisten met deze schildertechniek te laten werken. Ook vertelt ze daarbij wat over de Chinese cultuur en leefwijze.