Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: CR005

Beeldhouwen in speksteen voorjaar Eemnes

Beeldhouwen in speksteen voorjaar Eemnes
Cursuscode: CR005

Speksteen is een relatief zachte natuursteen, die in een aantal prachtige kleuren voorkomt, zoals groen, rose, wit, bruin en zwart. Men bewerkt het door middel van zagen, raspen,vijlen, schuren en polijsten.

Voor diegenen die niet eerder in steen hebben gewerkt, is speksteen een heel geschikt en verrassend materiaal om kennis te maken met het vormgeven in natuursteen. Gevorderden kunnen zich verder ontwikkelen in het beeldend vormgeven en het toepassen van de vele bewerkingsmogelijkheden die speksteen biedt.

De begeleiding is individueel, waarbij ieder in zijn/haar eigen tempo werkt en een eigen stijl ontwikkelt.

Zelf meenemen: grove houtrasp (liefst halfrond), aardappelmesje (niet scherp), grof en fijn schuurpapier, een oude handdoek en een schort.

Steen kan men bij de docent kopen voor 2,50 per kilo. Men mag ook eigen speksteen meenemen.

Woensdag 25 januari 2023
10 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 225,00
Mw. H.M. (Heleen) van der Minne
14:00 - 16:30
Locatie: Huis van Eemnes (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.M. (Heleen) van der Minne
H.M. (Heleen) van der Minne
Heleen van der Minne geeft al sinds jaren met veel plezier les aan de Volksuniversiteit het Gooi. Ze is opgeleid aan de Rijksacademie en de Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. Tijdens de cursus begeleidt zij de cursisten bij het creatieve proces van concept naar een tastbare vorm in steen: ieder mens heeft een eigen belevingswereld en inspiratie en iedere steen is anders van vorm en kleur, welke combinaties altijd tot persoonlijke en bijzondere vormen leiden. Heleen van der Minne werkt in steen, klei en zilver. Zij woont en werkt in Amsterdam.