Bestellijst

Geen bestellingen

Zoeken naar een cursus

Dit kunt u op een aantal verschillende manieren doen.

Ten eerste kunt u zoeken via een van de plaatjes onder het hoofdje Cursussen. Dit zijn de hoofdcategorieën waarin ons cursusprogramma is ingedeeld. Een korte omschrijving ervan staat onder elk plaatje. U kunt doorzoeken door op het plaatje te klikken of op de groene Lees meer knop onderaan de tekst. U krijgt dan een overzicht te zien van de cursussen onder de betreffende categorie, mogelijk in groepjes (subcategorieën) ingedeeld. Zo treft u onder Talen de cursussen gegroepeerd naar taal: Engels, Frans, Duits enzovoort. Daar aangekomen kunt u dan klikken op een hele groep, bijvoorbeeld Spaans. Met de balk rechts of het pijltje op uw toetsenbord kunt u verder op en neer ‘scrollen’ op de bewuste pagina. Rechts naast de titel van een cursus, lezing of excursie kunt u zien of inschrijving voor de cursus open is of gesloten. Is hij nog niet begonnen maar wel vol, dan kunt u op een wachtlijst geplaatst worden. Klikt u op een cursus of lezing, dan verschijnt een omschrijving van dat programmaonderdeel, met tijd en plaats, aantal bijeenkomsten, docent, eventuele literatuur, en de kosten. U kunt steeds teruggaan naar de voorpagina door te klikken op de blauwe knop Home rechts boven de blauwe balk. Bent u ergens op een ‘diepere’ pagina beland, dan kunt u kleinere stapjes teruggaan naar een punt op het pad dat u heeft afgelegd via het lijstje, direct links onder de blauwe balk. Bijvoorbeeld: Home > Cursussen > Talen > Spaans

Een compleet overzicht van alle aangeboden cursusonderdelen krijgt u als u klikt op de knop Alle cursussen >> aan de rechterzijde van de voorpagina onder de blauwe balk. Ze zijn geordend naar begindatum.

U kunt ook klikken op het woord Cursussen rechts naast de Home knop. U krijgt dan een overzicht te zien van de hoofdcategorieën. Plaatst u de cursor op een daarvan, dan verschijnen de bijbehorende subcategorieën. Klikt u daarop dan komt u bij de eigenlijke cursusonderdelen, en kunt u voortgaan als eerder beschreven.

Verder kunt u zoeken via de zoekmachine rechts boven in de foto, bij Vind een cursus. Dat kan via ‘vrije’ zoekopdracht, door een of meer trefwoorden te typen in het bovenste raampje (Uw zoekopdracht), en vervolgens te klikken op de oranje knop knop Zoeken. U krijgt dan een overzicht te zien van alle cursustitels waarbij een of meer van uw trefwoorden in de omschrijving voorkomen. Daarop kunt u dan verder doorzoeken.
Het kan ook gestructureerd, via een of meer van de vijf selectiecriteria direct daaronder. Door te klikken op het bijbehorende pijltje naar beneden kunt u kiezen uit een van de keuzemogelijkheden die dan verschijnen. Heeft u in alle voor u relevante rubrieken een keuze gemaakt, bijvoorbeeld:  kunst en cultuur/excursie/middag
dan klikt u vervolgens op de oranje knop Zoeken. U krijgt dan een overzicht te zien van alle cursusonderdelen die aan deze criteria voldoen. Links daarvan staat een totaaloverzicht per zoekcriterium, zodat u ook naar alternatieven kunt kijken mocht uw zoekactie niets van uw gading hebben opgeleverd.

Tenslotte kunt u op de gehele site zoeken door een trefwoord te typen in het raampje met het vergrootglassymbool geheel rechts boven, naast het woord Zoeken. Klik vervolgens op het vergrootglas en U krijgt een overzicht te zien van alle pagina’s van de site die uw trefwoord bevatten, dus ook deze pagina. 

U kunt natuurlijk ook de laatste folders met ons najaars- of voorjaarsprogramma downloaden op uw eigen computer. U vindt deze onderaan elke pagina.