Bridge vervolgcursus A - Puntjes op de i - deel 1 Bussum

BR019 Bridge Vervolgcursus A: ‘Puntjes op de i’ deel 1

Deze cursus is bedoeld voor bridgers die Berry Westra’s Klaver-, Ruiten- én Hartenboekje of soortgelijke boekjes hebben doorgenomen en wat speelervaring hebben, maar hiaten in de basiskennis hebben.Veel cursisten stoppen na twee of drie boekjes met bridgelessen en gaan vervolgens bij een club of in kleinere kring spelen. Dat is heel goed om speelervaring op te doen, maar de ervaring leert dat na enige tijd de theoretische kennis wat wegzakt en er hiaten in komen.De cursus-cyclus ‘Puntjes op de i’ beoogt de noodzakelijke basiskennis op gestructureerde wijze nog eens door te nemen en deze in de praktijk te brengen met oefenspellen.

De cursus is best pittig en daarom raden we aan om bij aarzeling - bijvoorbeeld omdat de bridgelessen al langer geleden zijn gevolgd en de kennis wat is weggezakt - de cursus “Spelen & Leren” te volgen.

De lessen bestaan uit ruim een uur theorie en ruim een uur oefenspellen. Ieder spel wordt direct na het spelen klassikaal besproken. De lessen worden gegeven met behulp van Power Point presentaties waarvan de hand-outs enige dagen voor elke les (behalve de 1ste) ter beschikking worden gesteld.

Onderwerpen, o.a.

• SA afspelen voor wat meer gevorderden
  • Troef afspelen voor wat meer gevorderden
  • Meer uitgebreid uitkomen en signaleren
  • Het bieden in de tweede en volgende biedronden
Maandag 10 oktober 2022
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C. (Ciska) Zuur
C. (Ciska) Zuur
Ciska Zuur is sinds 2007 NBB bridgedocent. Naast basiscursussen geeft zij korte cursussen voor gevorderden en lesmodules in het kader van het spelpeil ontwikkeling programma in het NBB district Utrecht op het niveau “hoog 2de klasse, laag 1ste klasse”. Zij speelt competitie met Jan Peter Pals en was tot voor kort Bondsarbiter van de NBB. Haar hobby’s naast bridge zijn golf en koken. Van 1985 tot 2010 was Ciska werkzaam bij het toenmalige Ministerie VROM als expert op het gebied van stralingsbescherming en effecten van straling op de mens. Daarvoor was zij als jeugdarts en sportarts werkzaam.