Bridge vervolgcursus B - Meer speelervaring opdoen - deel 3 Bussum

Bridge vervolgcursus B  - Meer speelervaring opdoen -  deel 3 Bussum

De cursus ‘Meer Speelervaring opdoen’ is bedoeld voor bridgers die al geruime tijd op redelijk niveau spelen, maar aanlopen tegen het feit dat het bieden en/of afspelen niet optimaal gaat en niet weten waardoor dat komt.

Deel 3 is in principe bedoeld voor hen die de eerste 2 cursussen ook hebben gevolgd, want de daarin behandelde stof wordt als bekend verondersteld. “Instromen” zonder deze twee delen gevolgd te hebben óf zonder deze stof anderszins te beheersen, wordt afgeraden.

In deze cursus wordt driekwart van de tijd besteed aan het spelen van spellen, die na afloop van ieder spel uitvoerig worden besproken qua bieden en spelen.De resterende tijd wordt besteed aan het kort bespreken van een bepaald technisch aspect.

De lessen worden gegeven met behulp van Power Point presentaties waarvan de hand-outs enige dagen voor elke les (behalve de 1ste) ter beschikking worden gesteld.

In deze cursus zullen  o.a. de volgende onderwerpen worden behandeld:

• Wanneer (niet) openen
  • Wanneer (nog) niet troeftrekken
  • Bieden in de uitpas
  • Barrage
  • Wat te doen met vervelende volgbiedingen
  • Signaleren op hoger niveau
Maandag 3 oktober 2022
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. C. (Ciska) Zuur
C. (Ciska) Zuur
Ciska Zuur is sinds 2007 NBB bridgedocent. Naast basiscursussen geeft zij korte cursussen voor gevorderden en lesmodules in het kader van het spelpeil ontwikkeling programma in het NBB district Utrecht op het niveau “hoog 2de klasse, laag 1ste klasse”. Zij speelt competitie met Jan Peter Pals en was tot voor kort Bondsarbiter van de NBB. Haar hobby’s naast bridge zijn golf en koken. Van 1985 tot 2010 was Ciska werkzaam bij het toenmalige Ministerie VROM als expert op het gebied van stralingsbescherming en effecten van straling op de mens. Daarvoor was zij als jeugdarts en sportarts werkzaam.