Bridge Spelen en Leren Bussum - niveau 3

Na twee boekjes (♣ en ♦) te hebben doorgenomen, weet een cursist van allerlei zaken een klein beetje. Nog meer theorie en kennis is op dat moment echter niet direct nodig. Gebleken is dat het nuttig is om de stof nog eens te herhalen én – nog veel belangrijker - de stof onder begeleiding veel te oefenen, opdat de verkregen kennis goed beklijft en toegepast kan worden bij het bieden en uitspelen.Van een thema (bijvoorbeeld SA afspelen) wordt in les 1 de theorie behandeld en worden er wat spellen gespeeld. In de les erna worden – na een heel korte herhaling – alleen spellen gespeeld over dat onderwerp. Zo wordt elke 2 lessen één thema behandeld.Zoals gebruikelijk wordt elk spel direct na het spelen klassikaal besproken.

De lessen worden gegeven met behulp van Power Point presentaties, waarvan de hand-outs enige dagen voor elke les (behalve de 1ste) ter beschikking worden gesteld.

De hoofdthema’s zijn:

• Sans atout (SA) bieden en afspelen
  • Troef afspelen
  • Uitkomen en Signaleren
  • Volgbiedingen

Het verschil met Leer Wedstrijdbridge is met name de extra tijd die besteed wordt aan het spelen van spellen en de uitleg daarbij.

Dinsdag 24 januari 2023
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 13:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. J. (Jan Peter) Pals
J. (Jan Peter) Pals
Jan Peter Pals is sinds 2007 NBB bridgedocent. Hij geeft bridgecursussen op elk niveau van beginner tot bridgers op Hoofdklasse niveau. Ook geeft hij lesmodules in het kader van het spelpeil ontwikkeling programma in het NBB district Utrecht. Jan Peter geeft les aan de hand van Power Point presentaties waarvan de hand-outs ter beschikking worden gesteld. Hij speelt samen met Ciska Zuur in de competitie van het District Utrecht. Van 1969 tot 2009 was Jan Peter universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam.