Bridge Ruitenboekje Bussum - niveau 2

Deze cursus is bedoeld voor degenen die de beginnerscursus achter de rug hebben en behelst 12 lessen van 2,5 uur. In deze cursus wordt wat langer de tijd te genomen om de lesstof goed op te kunnennemen. Daarom worden ook elke les 6-8 spellen gespeeld, die direct na elk spel worden besproken, hetzij klassikaal hetzij per tafel. Dat vraagt de nodige tijd.

Aan de orde komen o.a. de herbieding, bieden na de 1 sans opening, preëmptief openen en slembieden. Ook voor het verbeteren van het af- en tegenspel is een aantal lessen gereserveerd, waarin ook aandacht voor bijvoorbeeld het signaleren naar de partner. Gewerkt wordt uit het boek "Leer bridge met Berry Westra" deel 2, verkrijgbaar bij de docent.

De lessen worden gegeven met behulp van Power Point presentaties waarvan de hand-outs enige dagen voor elke les (behalve de 1ste) ter beschikking worden gesteld.

Dinsdag 24 januari 2023
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. J. (Jan Peter) Pals
J. (Jan Peter) Pals
Jan Peter Pals is sinds 2007 NBB bridgedocent. Hij geeft bridgecursussen op elk niveau van beginner tot bridgers op Hoofdklasse niveau. Ook geeft hij lesmodules in het kader van het spelpeil ontwikkeling programma in het NBB district Utrecht. Jan Peter geeft les aan de hand van Power Point presentaties waarvan de hand-outs ter beschikking worden gesteld. Hij speelt samen met Ciska Zuur in de competitie van het District Utrecht. Van 1969 tot 2009 was Jan Peter universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam.